Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟΔΡΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ!!!

Ποιός βγενό και κουραφέξαλα...

Αντιγραφή από το http://athens.indymedia.org/

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Διαβάστε παρακάτω μια σοβαρή προσέγγιση σ' ένα κρίσμο θέμα
που δημοσιεύτηκε στο press-gr.blogspot.com απο τον Διοικητή της
Π.Υ ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Πράγματι τελευταία εμφανίζονται Δημόσιοι λειτουργοί οι
οποίοι ξεφεύγουν από την συνηθισμένη διαφθορά,την μιζέρια του Δημοσίου
Υπαλλήλου και τον αυταρχισμό του μπάτσου.
Οι περιπτώσεις του Συμβουλίου Επικρατείας βλ. ΒΩΒΟΣ και MALL, Δικαστών
για αντίστοιχα θέματα είναι κάποιες από αυτές. Ανεξάρτητα από επιμέρους
διαφωνίες που θα μπορούσε να έχει κάποιος με το άρθρο του Διοιηκητή της
Π.Υ δεν μπορεί παρά να μη σημειώσει την σημαντικότατη αυτή προσέγγιση.

Βλέπουν τα πάντα γύρω τους ψεύτικα...
«Νέοι χωρίς μέλλον σε σύγχρονες κοινωνίες»

Γράφει ο Πύραρχος Νικόλαος Ηλ. Χανιάς
Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου
Μέλος Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

Με αφορμή την δολοφονία του 15χρονου μαθητή και όσα επί ημέρες ακολούθησαν και με πολλά αίτια να υποβόσκουν για αρκετό καιρό, βρισκόμαστε στην αρχή μιας γενικευμένης και βαθύτατης κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής κρίσης .
Οι οικονομικοί μετανάστες, οι άνεργοι, τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα και κυρίως οι νέοι μας, οι φοιτητές και οι μαθητές αλλά και οι αγρότες αντιδρούν βλέποντας τους γονείς τους υπερχρεωμένους, άνεργους και υπό απόλυση. Βλέπουν τους φίλους τους και τους ίδιους με απαξιωμένους τίτλους σπουδών, υποαπασχολούμενους, ετεροαπασχολούμενους ή άνεργους χωρίς αύριο και χωρίς καμία ελπίδα για δουλειά, ασφάλεια και αξιοπρεπή διαβίωση στις δήθεν σύγχρονες κοινωνίες μας. Βλέπουν να αποδομείται σταθερά κάθε έννοια του κοινωνικού κράτους, να καταστρατηγούνται συνδικαλιστικά, εργασιακά, ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα και να ακολουθούνται πολιτικές καταστροφικές για το περιβάλλον. Επίσης βλέπουν υπουργούς να πλουτίζουν από μέρα σε μέρα και να φοροδιαφεύγουν ιδρύοντας off shore εταιρείες. Τέλος βλέπουν τα πάντα γύρω τους να είναι ψεύτικα και στημένα με θλιβερούς πρωταγωνιστές τους "μεροκαματιάρηδες" τηλεαστέρες – δημοσιογράφους με αμοιβές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, (μιλάμε για τους μιντιοκράτες αφού η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων εργάζεται σκληρά και αμείβεται αποικιοκρατικά) να διαμορφώνουν το πολιτικό περιβάλλον ανάλογα με τα συμφέροντα των καναλαρχών και μεγαλοεκδοτών τους οποίους πιστοί σαν σκυλιά υπηρετούν. Έτσι έχουν την δυνατότητα να εισβάλλουν σε κάθε σπίτι και να βιάζουν τις συνειδήσεις με τους διάφορους ψευτοαναλυτές και τα τηλεδικεία των ¨οχτώ¨ και να συμπάσχουν δήθεν με τους άνεργους, τους άστεγους, τους συνταξιούχους των 400 € ........................................................................
Τα παραπάνω δημοσιεύτηκαν στο http://press-gr.blogspot.com/2009/02/blog-post_1907.html Δείτε σχετικά

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΩΝ

<<Είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε εταιρίας, να κάνει όσα δρομολόγια θέλει, εφόσον της δίνει το δικαίωμα ο νόμος και η έγκριση έρχεται απ’ ευθείας από το ΥΕΝ.>>
<<Κάνουμε τις προσπάθειές μας, όμως δεν είμαστε φιλανθρωπικό ίδρυμα, γιατί στοχεύουμε και στο κέρδος>>
<<Μόνο οι αυξήσεις στους μισθούς των ναυτικών, ήταν στο 5,5% το 2007 και στο 6,5% το 2008>>
θαυμάστε ύφος. Θαυμάστε θράσος που ένα σχεδόν χρόνο ήταν τα εισιτήρια των επιβατών στα 8.20 ευρώ και των Ι.Χ στα 37.50 ευρώ και ενοχλήθηκε ο κ. ΚΑΡΔΑΡΗΣ ο οποίος με ύφος χιλίων καρδιναλίων είπε ότι τον αδικούμε.
Λες και όλη η τιμή του εισιτηρίου αποτελείται από τις αυξήσεις των μισθών των ναυτικών και δεν υπάρχουν καύσιμα και κέρδος.Λες και τα προηγούμενα χρόνια όσο αύξανε ο μισθός των ναυτικών τόσο αύξαναν και το εισιτήριο και το έφτασαν 3000 δρχ ή 8.50 ευρώ
Και τα οποία καύσιμα έχουν πέσει και η κρίση έχει κτυπήσει την πόρτα μας και ο τουρισμός σημαίνει μεταφορές και οι μικρομεσαίοι και οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο.
Δεν μας είπε όμως για την μή ύπαρξη ανταγωνισμού, για την μονοπωλιακή κατάσταση στην γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης, για τα δεμένα ναυάγια στο λιμάνι.
Αλλά και δεν είπε η ΤΕΔΚ και το Νομαρχιακό Συμβούλιο ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξουν νόμοι και όχι ασυδοσία.
Αλλα και αυτό που πρέπει να πούμε όλοι.
Φτάνει πιά. Ας σταματήσει η κοροιδία. Ας προχωρήσουμε σε μαζικές αντιδράσεις σε όσους λειτουργούν σε συνθήκες μονοπωλιακές. Το πρότεινε εξ άλλου και ο υπουργός Χατζηδάκης ο οποίος μίλησε για μπουκοτάζ.Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει η αρχή.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ

παρακολουθήστε φωτογραφίες
που αξίζουν όσο χίλιες λέξεις
http://www.tvxs.gr/v5308

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ


ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΧΑΛΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟΥ - ΚΟΙΛΙΩΜΕΝΟΥ, Σ' ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ.
ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ?
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ? Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ?
ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΔΥΟ ΚΑΔΟΙ, ΕΝΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

MALL TOTE, MALL ΤΩΡΑ

Πιστεύεις ότι η λογοκρισία και ειδικά η ολοκληρωτική εξαφάνιση μιας είδησης είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα δικτατορικών, αυταρχικών, ολοκληρωτικών καθεστώτων;
Σου δίνουμε την ευκαιρία να αλλάξεις γνώμη!
Στην Ελληνική δημοκρατία του 21ου αιώνα, με τα εκατοντάδες έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ κάθε άποψης, σύνθεσης και διαφορετικών συμφερόντων, μια σημαντική είδηση δεν δημοσιεύτηκε ΠΟΥΘΕΝΑ. Και όταν λέμε πουθενά ευνοούμε ΠΟΥΘΕΝΑ!
Και όποιος αμφιβάλει, ιδού οι μηχανές αναζήτησης ιδού και το ψάξιμο.
Γιατί;
Γιατί η είδηση αφορά το Mall του ομίλου Λάτση στο Μαρούσι.
Γι' αυτό το θέμα η λογοκρισία κρατά χρόνια, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς αφορά τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Διαβάστε την είδηση (όπως ήρθε με mail) και την έκκληση που ακολουθεί:
Καταδίκη για το mall Athens στο πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου

Στις 19 Ιανουαρίου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών εκδικάστηκε η υπόθεση του πρώην Δημάρχου ΤΖΑΝΙΚΟΥ - ( Δήμαρχος Αμαρουσίου επί κατασκευής MALL) σχετικά με την προσφυγή πολιτών, για τις παρανομίες του Δημάρχου και άλλων εμπλεκόμενων για την οικοδόμηση του παράνομου μεγαθήριου THE MALL.
Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τον πρώην Δήμαρχο σε 12 μήνες φυλακή με τελεσίδικη απόφαση.
Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τους ισχυρισμούς του πρώην Δημάρχου ότι το Μall ωφέλησε το Μαρούσι, ότι δεν προξένησε περιβαλλοντολογικές καταστροφές και ότι τα τεράστια χρέη στο Δήμο δεν οφείλονται στο συγκεκριμένο έργο. Αλλά και η τελική έκκληση της συνηγόρου του κ. Τζανίκου για μείωση της ποινής λόγω πρότερου έντιμου βίου και λόγω μη ταπεινών αιτιών δεν έγινε δεκτή.
Η συγκεκριμένη δίκη είναι η πρώτη δίκη εντός του 2009 που έχει σχέση με την κατασκευή του MALL καθώς έχουν προσδιορισθεί και άλλες 6 δίκες, μία μάλιστα εξ αυτών ζητάει 600 εκ. ευρώ αποζημίωση υπέρ του Δήμου Αμαρουσίου από τις κατασκευαστικές του κ. ΛΑΤΣΗ και τον πρώην Δήμαρχο για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη Ο Δήμος Αμαρουσίου.
Μια απόφαση λοιπόν που μας γεμίζει αισιοδοξία ότι σε αυτόν τον αγώνα για την διάσωση των ελεύθερων χώρων δεν είμαστε μόνοι μας, υπάρχουν και Δημόσιοι λειτουργοί που υπερασπίζονται το Δημόσιο συμφέρον.

Άσχετα με το πόσο ενδιαφέρει η είδηση τον καθένα και την καθεμία μας, το γεγονός της ολοκληρωτικής της απάλειψης από τον τύπο, με χουντικά ποσοστά της τάξης του 100%, αποτελεί πρόκληση για τις ελευθερίες όλων μας. Αποτελεί ακόμα σαφή απόδειξη ότι μια δικτατορία οικονομικών συμφερόντων επιβάλλεται πιο ασφυκτικά παρά ποτέ στη ζωή μας και γράφει την ιστορία όπως γουστάρει.
Αν το θάψιμο μιας σημαντικής είδησης στα ψιλά μας εξοργίζει, η ολοκληρωτική της εξαφάνιση μας εξαγριώνει.

Θα τους αφήσουμε να αποφασίζουν τι πρέπει να μαθαίνουμε και τι όχι;
Όπως οι "από κάτω" τους αναγκάσαμε να βγάλουν την Κούνεβα από τα ψιλά.... έτσι και πάλι πρέπει να τους δείξουμε ότι ΔΕΝ κρατάνε πια την ενημέρωση στα χέρια τους, ότι η δικτατορία στην ενημέρωση έχει αντίπαλο. Χιλιάδες αντίπαλους!

Στείλετε αυτή την είδηση σε φίλους/ες, γνωστούς/ες, συνάδελφους/ισσες - Ανεβάστε την στο internet
Σε μερικές εβδομάδες θα την γνωρίζουν ακόμα και όσοι δεν τους ενδιέφερε...

Κομμένες ειδήσεις;...
Όσοι παίζουν με τα ψαλίδια να προσέχουν μην κοπούν οι ίδιοι!

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΝΟΣ BLOG, ΜΙΑΣ ΙΔΕΑΣ, ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ

Ξεκινώντας την προσπάθεια στησίματος ενός blog, ξεκίνησε και ο αγώνας να βγάλεις
στο γυαλί αυτά που σου αρέσουν, σε εκφράζουν, σε ενοχλούν.
Να τα μοιραστείς με φίλους, με bloggers, με ανθρώπους που σχολιάζουν αρνητικά η διαφωνούν
με αυτά που γράφεις ή λες.
Και όλα αυτά να ξεφεύγουν απο την καθημερινότητα, να γίνονται ενδιαφέρον να λένε κάτι.
Πάντα όμως να πηγαίνουν τα πράγματα μπροστά. Να ξεφεύγουν από τη μιζέρια.
Να ξεφεύγουν από την επανάληψη που σε μαραζώνει.
Να γίνονται ιδέες, καταγγελίες, επεμβάσεις, αγώνες.
Το αποφάσισα όμως και ξεκίνησα.